ЕС и САЩ са обсъдили отново въпроса с отпадането

...
  ЕС и САЩ са обсъдили отново въпроса с отпадането
Коментари Харесай

Нов кръг разгорови ЕС-САЩ за отпадане на американските визи за източноевропейците


 

Европейски Съюз и Съединени американски щати са разискали още веднъж въпроса с отпадането на визите за жителите на България, Хърватия, Кипър, Полша и Румъния. На среща във Вашингтон представители на Европейски Съюз и Съединени американски щати са приветствали напредъка по пътя към премахването на визите, се показва в известие на Европейската работа за външна активност, съобщи бТВ.

В диалозите са взели участие и.д. основният прокурор Матю Уитакър и министърът по вътрешната сигурност на Съединени американски щати Кирстен Нилсен, както и еврокомисарят по миграцията и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос и представители на председателството на Съвета на Европейски Съюз.

Били са сложени също въпросите за съдействието в достъпа до електронни доказателства, за защитата на границите и киберсигурността, за отбраната на изборите от външно въздействие, за обмена на данни за пасажерите с въздушни транспорти. Участниците са разискали разпространяването на синтетични опиати. В известието се отбелязва, че идната двустранна намира се чака следващата година в Румъния. Европейски Съюз и Съединени американски щати беседват по тези тематики два пъти годишно.

Миналата година Европейската комисия настоя за " неотложен прогрес " по въпроса с цялостното отпадане на визите за жителите на Европейски Съюз. Досега комисията се въздържа да извърши задължението си да предложи да бъдат въведени още веднъж визи за жители на Съединени американски щати, които пътуват до Европейски Съюз, поради липса на тъждественост в двустранния визов режим.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР